Klantcasuïstieken

Fons Miltenburg
Commercieel Directeur
Exalto

Waarvoor gebruikt u testen en/of assessments?
Op key posities binnen onze organisatie zoeken we maximale zekerheid en zorgvuldige onderbouwing voor onze keuze. In bedrijven zoals de onze, ca 50 man/vrouw, is niet altijd specifieke kennis aanwezig en wil je geadviseerd worden. De assessments vormen een mooi verlengstuk van de diensten van AV. De resultaten geven een goed startpunt voor de verdere begeleiding van de gekozen medewerker.

Wat was voor u de reden om voor een test en/of assessment bij AV te kiezen?
“AV is specialist op het gebied van Sales, dat hadden we al van andere bedrijven gehoord. Door gebruik te maken van testen en assessments vaar je zo safe als mogelijk.”

Bent u tevreden met het geleverde product en de service bij het afnemen van testen en/of assessments?
“Wij zijn erg tevreden met de geleverde service. “De start van het traject was zeer zorgvuldig en professioneel. Daarbij bleek dat onze selectiefocus niet aansloot bij de realiteit en is er met AV een nieuwe startpositie gekozen. De hele begeleiding, inclusief het wijzigen van de voorgenomen strategie omdat de timing en omstandigheden veranderden tijdens het proces, werd ontwikkeld in een goede samenwerking Heel initiatiefrijk en lef van de kant van AV

Zou u AV aanraden bij andere bedrijven?
“Wij hebben een goede ervaring en een prettig verlopen traject van het begin tot het einde waarbij zelfs een stuk nazorg inbegrepen was, dus ja.

Als u AV een cijfer zou mogen geven, welk cijfer zou dat zijn?
“8,5.”

 

Sander de Deugd
Director Human Resources
Chubb Fire & Security

Wat was voor u de reden om voor AV te kiezen?
“Wij zijn bij AV terechtgekomen vanwege het werving-en-selectietraject voor een vacature. Goede salesmensen zijn lastig te vinden. Dit was voornamelijk de reden om een bureau in te schakelen. Vanwege de goede ervaringen hebben wij later ook testen en assessments afgenomen.”

Waarvoor gebruikt u testen en/of assessments? (Ontwikkeling, selectie, inzicht et cetera.)
“Chubb gebruikt voornamelijk testen en assessments gedurende het sollicitatietraject. Deze middelen kunnen een bevestiging zijn van inzichten die wij al hebben opgedaan tijdens een sollicitatiegesprek, maar af en toe leverden deze resultaten ook nieuwe inzichten op.
De testen en assessments die in het verleden zijn afgenomen, zijn niet leidend, maar wel belangrijk voor de verschillende inzichten die wij verkrijgen van een kandidaat.
De laatste tijd heeft Chubb ook enkele testen ingezet voor de ontwikkeling van medewerkers. Deze ontwikkeltesten vormen een mooi meetpunt voor het monitoren van de ontwikkeling.”

Bent u tevreden met het geleverde product en de service bij het afnemen van testen en/of assessments?
“Op dit moment zijn wij dik tevreden met AV. Dit komt voornamelijk door de goede service, flexibiliteit, snelheid van het inplannen en de uiteindelijke kwaliteit van de rapportages.”

Als u AV een cijfer zou mogen geven, welk cijfer zou dat zijn?
“8.”  

 

Jan Nolles
Managing Director
Van der Spek B.V. 

Waarvoor gebruikt u testen en/of assessments?
“Bij Van der Spek gebruiken wij de testen en assessments voornamelijk voor selectievraagstukken. Met een test of een assessment krijg je meer inzicht en hoef je niet te beslissen op basis van onderbuikgevoel. Wij gebruiken de testen en assessments van AV pas sinds kort voor de organisatie. Onlangs hebben wij ons team ook laten testen voor ontwikkeldoeleinden. Deze eerste testen dienden als nulmeting. Ze geven inzicht in de sterke en zwakke punten van onze medewerkers. Op basis van deze punten probeer ik de medewerkers te coachen en te helpen om zichzelf te verbeteren.”

Wat was voor u de reden om voor een test en/of assessment bij AV te kiezen?
“AV is specialist op het gebied van Sales. Door gebruik te maken van testen en assessments proberen wij als organisatie de risico’s bij het maken van selectiebeslissingen zo veel mogelijk te beperken.”

Bent u tevreden met het geleverde product en de service bij het afnemen van testen en/of assessments?
“Wij zijn erg tevreden met de geleverde service. Het totaalplaatje van de testuitslagen en de gesprekken die AV tijdens een assessment met onze kandidaten voert, geven mij een vertrouwd gevoel en het idee dat ik alle plussen en minnen van de kandidaten weet om een goede beslissing te nemen.”

Zou u AV aanraden bij andere bedrijven?
“Ik zou AV aanraden bij andere bedrijven vanwege de goede ervaringen die ik zelf met AV heb. De uitgebreide rapportages en de persoonlijke gesprekken die AV met de kandidaten voert om tot een oordeel te komen, geven mij het gevoel dat ik bij de juiste organisatie zit.”

Als u AV een cijfer zou mogen geven, welk cijfer zou dat zijn?
“8.”

 


 

Jessica van der Linden
Teamleider
Achmea

Waarvoor wilde u de workshop Kleurrijk Samenwerken inzetten? Wat was de onderzoeksvraag?
“Binnen het team portfoliosupport van Achmea verloopt de samenwerking niet optimaal, wat de realisatie van doelstellingen in de weg staat. Een voorbeeld zijn de werkoverleggen, die rommelig verlopen. Veel irritaties zijn zichtbaar, maar worden niet altijd uitgesproken. De collega’s horen of begrijpen elkaar niet. Dit lijkt samen te hangen met de verschillende manieren van werken en het hebben van onvoldoende inzicht in en begrip voor elkaars werkwijzen. Hierdoor ervaren sommige collega’s minder werkplezier.”

Wat was voor u de reden om voor AV te kiezen?
“Ik was op zoek naar een eenvoudig model dat we konden gebruiken als referentie in de gesprekken met elkaar en om feedback laagdrempeliger te maken. AV bood hierin het interessantste pakket qua inhoud en kosten, door niet alleen een test af te nemen, maar ook een korte workshop daaraan te verbinden, zonder hier direct een heel teamtraject van te maken.”

Wat heeft deze workshop jullie als team gebracht?
“Het heeft ons een open gesprek laten voeren over het inleven in elkaar. We hebben nu een model om te gebruiken tijdens gesprekken met elkaar. We hebben geleerd over verschillen tussen typologieën. Het was daarnaast ook nog eens een leuke ochtend! De resultaten van de toepassing moeten in de nabije toekomst duidelijk worden, maar met voldoende aandacht heb ik vertrouwen in een verbeterde samenwerking.”

Als u AV een cijfer zou mogen geven voor deze workshop, welk cijfer zou dat zijn?
“Dat vind ik nog lastig te bepalen, omdat ik de uitwerking nog niet in de praktijk heb kunnen ervaren. Maar enkel op basis van wat ik tot nu toe ervaren heb (de test, de training en de eerste reacties vanuit het team), geef ik een 8,5. Er heerste een goede sfeer. Er was een goede voorbereiding vanuit AV met een heldere uitleg over de theorie, en een goede begeleiding tijdens het kwaliteitenspel. Er kon alleen nog dieper worden ingegaan op de relatie tussen kernkwaliteiten, de 16 kwadranten en wat deze zeggen (in plaats van alleen de lijst benoemen), ofwel meer inspelen op de kwaliteiten en wat je ziet gebeuren in de groep.”