Artikelen

(door Ad Veldhuizen)


De jaarwisseling helpt veel mensen even te ‚Äúresetten‚ÄĚ. Even afstand nemen van de dagelijkse bezigheden en de routine geeft ruimte voor nieuwe idee√ęn. We kunnen dan de balans goed opmaken. Wat wil ik aankomende jaar houden en waar wil ik vanaf? En hoe kom ik in ultieme (sales)flow.

Hieronder 3 tips om in de ultieme salesflow te komen:

1) Stel duidelijke doelen
Om in de salesflow te komen, moeten er duidelijke doelen gesteld zijn, van moment tot moment. Hoe concreter de doelstelling, hoe beter. Je kan gelijk zien of je op de goede weg zit, of inspanning ook zorgt voor het gewenste resultaat. Je wordt uitgedaagd!

2) Vraag om feedback
Om in flow te komen is terugkoppeling nodig. Directe, heldere terugkoppeling. Als je weet of je het goed of slecht doet kun je meteen kunnen bijsturen, terugwijken of een tandje bijzetten. Feedback vragen is niet altijd makkelijk, maar gewoon doen! Als je feedback krijgt blijft je energie geconcentreerd en bouwt deze zichzelf op rondom jouw doel.

3) Goede balans tussen uitdaging en capaciteiten
De uitdagingen van het werk moet goed in balans zijn met jouw capaciteiten. Te eenvoudige bezigheden zijn saai; daarmee komt niemand in flow. Te veel uitdaging hebben,...
158bekeken
Geen reacties
(door Ad Veldhuizen)
Onlangs vroeg een goede relatie om advies over een bonusregeling. Jaarlijks zien wij bij AV natuurlijk tientallen verschillende regelingen voorbij komen. Graag deel ik een aantal tips:

1) Waarom een bonus regeling?
Als je het doel scherp hebt dan weet je wat je kunt verwachten. Eerlijkere beloning, meer motivatie, risico's afdekken of bepaald gedrag stimuleren. Bonus en targets kunnen hier aan bijdragen, in positieve en negatieve zin. Heeft iemand bijvoorbeeld de kennis
564bekeken
Geen reacties
(door Michelle van Kuijzen)
Het werkgedrag dat mensen laten zien, wordt bepaald door verschillende factoren. In dit artikel vertellen wij daar graag meer over. Naast intelligentie als voorspellende waarde, heeft persoonlijkheid een belangrijke toegevoegde waarde om werkprestaties te voorspellen. Om een voorspelling te maken over het functioneren van een toekomstig medewerker, is er dus meer nodig dan alleen een gesprek of een interview.
1630bekeken
Geen reacties
(door Ad Veldhuizen)

Onboarding
Onboarding betreft het volledige integratieproces van nieuwe medewerkers binnen een organisatie. Dit proces is cruciaal en normaal gesproken duurt het 90 dagen om er achter te komen of iemand succesvol zal zijn.
2526bekeken
Geen reacties