Functieprofiel Accountmanager

Voordat een werkgever een vacaturetekst opstelt of laat opstellen voor het werven van nieuw personeel, moet er eerst helder zijn welke behoefte de werkgever heeft. Het vaststellen van deze behoefte wordt gedaan door het samenstellen van een functieprofiel. In het functieprofiel beschrijft de werkgever zijn behoefte ten aanzien van de betreffende functie. In het functieprofiel wordt de inhoud van de functie beschreven. Hierin is onder andere vastgelegd welke kennis, competenties, kwaliteiten en karaktereigenschappen nodig zijn voor het succesvol uitoefenen van de functie.

Hoe ziet een algemeen functieprofiel van een accountmanager eruit?

Opleidingsniveau en ervaring functieprofiel Accountmanager

De zwaarte van een functie maar ook de complexiteit van een dienst of product bepaald welk opleidingsniveau vereist is. Over het algemeen is het minimale opleidingsniveau een afgeronde MBO opleiding, en bij voorkeur in commerciële richting voor een verkoopfunctie. Vaak merkt AV dat een HBO niveau voor de meeste functie gevraagd wordt. Het verschilt per opdrachtgever of dit op basis van een HBO diploma of op basis van ervaring en/of testen wordt gemeten.

Voor veel commerciële functies is de al opgedane commerciële / branche ervaring vaak van belang.

Competenties functieprofiel Accountmanager

Er zijn veel competenties te benoemen die belangrijk zijn om succesvol te zijn in een functie. Toch zijn er een aantal competenties die in een commerciële functie extra belangrijk zijn; Commercialiteit, overtuigingskracht, Klantgerichtheid, assertiviteit, Initiatief, inlevingsvermogen, Probleemanalyse, voortgangscontrole en samenwerken.

Karaktereigenschappen functieprofiel Accountmanager

Als Accountmanager is het belangrijk dat je lef hebt en makkelijk contact maakt. Een accountmanager moet sociaal ingesteld zijn en het leuk vinden om te netwerken. Van nature ben je een doorzetter, stressbestendig en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Vacatures Accountmanager
AV is specialist in commerciële functies, zoals Accountmanager, Salesmanager of Commercieel Manager. De afgelopen 16 jaar hebben wij een waardevol netwerk opgebouwd. We volgen de ontwikkelingen binnen sales op de voet én beschikken over ervaring in commerciële (management)functies. We weten dus echt waarover we praten.

Onze vacatures